Kruso Logo
Kontakta oss

Digital strategi

We know that a well-defined digital strategy is crucial for achieving success in the ever-evolving digital landscape. Our goal is to unlock the full potential of your digital presence and empower you to stay ahead of the competition.

Digitaliseringsstrategi - En nödvändighet för att nå nya marknader, kunder och utveckla konkurrenskraft

Idag är de digitala möjligheterna närmast oändliga, och utvecklingen går i springande fart framåt. Att följa med i den digitala utvecklingen är nödvändig för att bibehålla och utveckla konkurrenskraften, men också för att nå nya marknader och kunder.

Vi på Kruso är experter på digital strategi. Vi hjälper gärna dig att fatta beslut gällande digitala verktyg utifrån dina och marknadens/kundens behov. Oavsett var i processen du befinner dig är vi på Kruso är med dig.

String FurnitureD2C e-commerce

Vad är då en digitaliseringsstrategi? Och vad bör den innehålla?

Rent krasst omfattas en digitaliseringsstrategi av områden där digital teknik kan skapa värden för organisationen. En god sådan omfattar dock mer än bara potentiella digitala verktyg - den svarar också på frågor som: Vem ska leda det digitala förändringsarbetet? Hur skapas agila arbetssätt för att påskynda digitaliseringen inom företaget? Vilka värden vill företaget skapa för kunderna? Hur ser vår bransch ut och hur kommer den att förändras?

För att ert företag ska lyckas krävs det att samtliga perspektiv ovan beaktas. Oavsett hur tydligt ett affärsmål är krävs det särskild kunskap för att kunna se vilka åtgärder som bäst stöder affärsmålet. Inte helt lätt då digitaliseringen och dess möjligheter spänner över många, många områden.

Låt oss på Kruso hjälpa dig. Vi har tillsammans med globala komplexa organisationer till mindre lokala företag tagit fram digitaliseringsstrategier som hjälpt dem nå nya höjder!

Bang & OlufsenVarumärkes- och handelsplattform

Gör det på rätt sätt

Genomförande utan en strategisk handlingsplan är riskabelt - särskilt i den digitala världen, där förutsättningar och villkor snabbt förändras. Samtidigt får en handlingsplan inte blir för "fluffig", innehållandes en massa buzzwords. En handlingsplan ska innefatta konkreta kort- och långsiktiga åtgärder.

Vi på Kruso hjälper dig att snabbt och smidigt komma igång med dina "här-och-nu-behov", samtidigt som vi håller på den övergripande strategiska handlingsplanen.

Digital transformation

Digital transformation handlar om att hitta nya affärsmöjligheter genom nya produkter eller tjänster, lika mycket som att minska kostnader och ge en mer effektiv service genom förändrade processer, nya försäljningskanaler och kommunikation.

Resultat du kan förvänta dig vid ett samarbete:

 • Digital vision

 • OKR (Objectives - and Key results). Ett framgångsrikt arbetssätt att arbeta med målstyrning

 • Kartläggning av interna affärsprocesser

 • Kund- och marknadsanalys

 • Teknisk vision och verktyg

Granskning och strategisk validering av er kundupplevelse

Vi på Kruso kan också hjälpa ditt företag med din CX-strategi (exempelvis om ni vill skala upp er e-handels- eller varumärkesplattform). Vi kan hjälpa er att avgöra om er befintliga CX-strategi och ert tekniska koncept kan hantera nya målgrupper, exponering till nya marknader, ny multi-brandarkitektur, osv.

Resultat du kan förvänta dig vid ett samarbete:

 • Expertgranskning av er nuvarande kundupplevelse

 • Analys av CX-data (exempelvis kundnöjdhet)

 • Jämföra företagets kundupplevelse med konkurrenter och identifiera förbättringsmöjligheter

 • Användbarhetstestning (exempelvis intervjuer)

 • Summering av affärscase (finansiella och icke-finansiella fördelar, kostnader, risker och potentiell avkastning på investeringen)

Strategi för er e-handelsplattform

Om ert företag står inför en ny investering, i exempelvis en handelsplattform finns det många aspekter att ta hänsyn till. För att nämna några få behövs ROI (return on investment), TCO (total cost of ownership), skalbarhet, modulär arkitektur, kodåteranvändning och uppbyggnad av en styrelsestruktur ses över. Som din teknisk-strategiska rådgivare hjälper vi dig i samtliga delar.

Resultat du kan förvänta dig vid ett samarbete:

 • Analys av marknaden för e-handel

 • Funktioner och leverantörsval av mjukvara

 • Förslag till en ny strategi 

Vill du veta mer?

Vi är din digitala strategiska partner - från början till slut! Kontakta oss om du vill veta mer!

Kontakta oss

Har du några frågor?

Kom i kontakt med vår VD, Lotten Holmgren.

lotten@kruso.se

+46735124970