Kruso Logo
Kontakta oss

Så väljer ni rätt PIM-system

På Kruso har vi många års erfarenhet av att hjälpa våra kunder att välja och implementera PIM-system. Vi märker ofta att våra kunder har svårt att överblicka vad de bör tänka på när de ska välja ett PIM-system. Därför har vi tagit fram den här listan som guidar er genom de viktigaste övervägandena ni bör göra innan ni väljer det PIM-system ni vill investera i. 

Här är de viktigaste övervägandena ni bör göra när ni väljer ett PIM-system:

  Förstå era behov

  Börja med att analysera företagets specifika behov och utmaningar som har att göra med hantering av produktinformation. Tänk på faktorer som antalet produkter, komplexiteten i produktinformationen, behovet av flerspråkigt stöd, integration med befintliga system osv. En tydlig förståelse för era behov kommer att underlätta identifieringen av de funktioner och egenskaper som är viktiga att ha med i ert kommande PIM-system.

  Utvärdera olika lösningar

  Det finns många olika PIM-system att välja mellan på marknaden. Flexibilitetsgraden, de specifika funktionerna som är tillgängliga, och de inbyggda egenskaperna kan variera avsevärt. Därför lönar det sig att ta sig tid att utvärdera olika lösningar och jämföra dem med tanke på funktionalitet, användarvänlighet, skalbarhet, support och kostnader. Ni kan också överväga att kontakta andra företag inom er bransch för att få rekommendationer och feedback om deras erfarenheter med olika PIM-system. 

  Se till integration

  I de flesta fall kommer det att vara viktigt att ta reda på om det PIM-system ni överväger att investera i kan integreras med de system som ni för närvarande använder i företaget. Det kan t.ex. vara er e-handelsplattform, ERP-system, CRM-system osv. En effektiv integration säkerställer en smidig datautbyte och att ni undviker dubbelarbete och inkonsekvens i produktinformationen. 

  Skalbarhet och flexibilitet

  För de flesta företag kommer det också att vara viktigt att det PIM-system man investerar i kan skalas i takt med att företaget växer eller era behov förändras.

  Användarvänlighet och support

  Ett användarvänligt gränssnitt och intuitivt arbetsflöde är avgörande för att säkerställa att de personer som ska arbeta med PIM-systemet har de bästa förutsättningarna för att leverera kvalitetsarbete. Dessutom är det värt att överväga om ni behöver utbildning för att kunna arbeta med systemet och om ni t.ex. behöver snabb tillgång till support om problem uppstår.

  Överväg moln vs. lokal lösning

  Det är också värt att ta reda på om ni föredrar en molnbaserad eller lokal lösning för ert PIM-system. Molnlösningar kan erbjuda fördelar som flexibilitet, skalbarhet och lägre uppstartskostnader, medan lokala lösningar kan ge större kontroll och säkerhet över data.

  What you should know before choosing a PIM solution

  Are you worried about having to switch PIM platforms every now and then? Or worried about outgrowing your current PIM platform down the road? This white paper explores the two main causes that lead to businesses outgrowing their existing PIM platforms.

  Here is a sneak peek of what you can expect:

  • Two key factors that lead to outgrowing your PIM

  • The problem with most PIM platforms

  • Characteristics of an ideal PIM solution

  What you should know before choosing a PIM solution

  Struct PIM white paper - what you need to know before choosing a PIM solution

   Vi kan tyvärr inte visa det här formuläret. Kanske har du aktiverat adblockerare?