Kruso Logo
Kontakta oss

4 tecken på att du skulle ha nytta av att investera i ett PIM-system

Hos Kruso har vi många års erfarenhet av att skapa e-handelsplattformar och har därför hjälpt många av våra kunder att välja rätt system för att hantera produktdata. 

Många av våra kunder vet inte nödvändigtvis vad ett PIM-system är eller vilka problem det kan lösa för dem, förrän de har pratat med oss. Och även om inte alla företag behöver ett PIM-system lika mycket, kommer det oftast en tidpunkt i en webbshops livscykel där hantering av produktinformation blir allt mer tidskrävande och kostsamt. 

Här är fyra tecken på att det är dags att ta steget:

  1. Er produktinformation finns i flera olika system som inte är synkroniserade

  Om ert företag har produktinformation spridd över flera system, kalkylark och pappersdokument kan det vara ett tecken på att ni kan spara mycket huvudvärk genom att investera i ett PIM. Ett PIM-system gör det möjligt att samla all produktinformation på ett ställe, vilket säkerställer konsekvens över alla kanaler och samtidigt minskar tiden ni behöver spendera på administrativt krångel.

  2. Er produktportfölj har ökat, och ni har svårt att organisera datan manuellt

  När ert företag upplever en ökning i antalet produkter kan det vara svårt att hantera produktinformationen från dag till dag. Ett PIM-system automatiserar processen med att organisera och distribuera produktdata, vilket gör det möjligt att få fler och fler produkter på hyllorna utan att förlora översikten.

  3. Ni har problem med att upprätthålla enhetlig produktinformation över olika kanaler

  Om ni upplever inkonsekvens i produktinformationen över olika försäljningskanaler, kan det i värsta fall innebära att era kunder inte ser er som trovärdiga. Ett PIM-system gör det möjligt att upprätthålla enhetlig produktinformation över alla kanaler. 

  4. Ni spenderar för mycket tid på manuella uppgifter

  Om era medarbetare spenderar för mycket tid på manuella uppgifter såsom att uppdatera produktinformation i alla möjliga kalkylark, skulle de förmodligen vara glada över att få ett PIM-system. Ett PIM-system automatiserar nämligen många sådana uppgifter, frigör tid och resurser för mer värdeskapande aktiviteter som produktutveckling och marknadsföring.

  Är det er?

  Om ert företag upplever något av dessa tecken, skulle det förmodligen vara en bra idé att investera i PIM. Det skulle inte bara spara tid och säkerställa mer enhetlig information, men kan också bidra till större arbetsglädje för era medarbetare och en bättre kundupplevelse, inte minst. 

  What you should know before choosing a PIM solution

  Are you worried about having to switch PIM platforms every now and then? Or worried about outgrowing your current PIM platform down the road? This white paper explores the two main causes that lead to businesses outgrowing their existing PIM platforms.

  Here is a sneak peek of what you can expect:

  • Two key factors that lead to outgrowing your PIM

  • The problem with most PIM platforms

  • Characteristics of an ideal PIM solution

  What you should know before choosing a PIM solution

  Struct PIM white paper - what you need to know before choosing a PIM solution

   Vi kan tyvärr inte visa det här formuläret. Kanske har du aktiverat adblockerare?