Kruso Logo
Kontakta oss

Pangea Rocks.

Aratag-appen är en hybridapplikation för Internet of Things som, genom Bluetooth-beacon-teknik, kopplar samman offline- och onlineupplevelser och digitaliserar besökarnas upplevelser på attraktioner.

Pangea Rocks är ett av Europas ledande företag inom konstruktion av klipp- och miljöbyggnader och har varit involverat i design och byggande av över 600 utställningar på zoo, safari-parker och akvarier ("attraktioner") runt om i världen. Med "Aratag" har de lagt till en extra dimension till sin portfölj - en dimension som erbjuder en unik digital upplevelse för besökare på attraktionerna.

Utmaning

Pangea Rocks såg en möjlighet i att använda sitt rykte på en högt specialiserad marknad för att utöka sin produktportfölj för befintliga kunder. De kom till Kruso med en vision om en app som fungerar som en digital guide på attraktioner. Guiden ger relevant information om intressanta platser (djur, installationer, nöjen osv.), navigation, kampanjer och mycket mer.

Lösning

Aratag-appen är en hybridapplikation för Internet of Things som genom Bluetooth-beakonteknologi kopplar samman offline- och online-interaktioner och digitaliserar användarupplevelsen genom en solid omnichannel-strategi. Genom beacon-sändarprogramvara skickas information automatiskt till användaren beroende på användarens position nära intressanta platser på attraktionen. Samtidigt innehåller appen också "pull content" för den aktiva användaren att engagera sig med. Vi använde ett ramverk som heter Cordova, vilket gjorde det möjligt för våra webbutvecklare att snabbt dyka in i mobilutveckling och använda sina förfinade färdigheter och webbtekniker för att bygga appen från grunden. Data för appen hämtas från en centraliserad Umbraco CMS-lösning som tillhandahåller ett administrativt system där klienterna kan skapa sitt eget innehåll, anpassa bilder och mycket mer. Detta gör lösningen extremt skalbar eftersom nya kunder enkelt kan integrera appen i sin miljö utan behov av extra utveckling eller utgivning av uppdateringar. Därför är detta en tvådelad lösning. Den första delen är appen som användarna använder, och den andra delen är administrationsystemet för klienterna.

Resultat

Appen är nu live på Google Play och App Store och de första implementeringarna har börjat i djurparker runt om i världen. Håll dig uppdaterad för ytterligare uppdateringar.

Kruso har varit mycket professionella när det gäller att omvandla Pangea Rocks idéer till konkreta initiativ. Jag hade många tekniska idéer för detta projekt som Kruso har varit extremt skickliga på att genomföra inom en respektabel tidsram. Dessutom har den tillhörande projektledaren varit tillgänglig 24/7, vilket har gjort hela processen mycket smidig.

- Jan Møller, Pangea Rocks

Träffa teamet