Malmö
Skomakaregatan 2211 34 Malmö
Sverige+46 735 124 970hello@kruso.se
Köpenhamns evenemangsplattform.
Köpenhamns kommun har en tydlig önskan att vara en kulturell jätte som erbjuder en mängd upplevelser och evenemang i alla former.
BrugByen samlar kulturella aktiviteter och evenemang på en enda plattform, vilket ger medborgarna en översikt över vad som händer i deras stad.
BrugByen utvecklades som ett av sex parallella projektskenor inom projektet 'Framtidens Webplattform', ett omfattande återlanseringsprojekt för Köpenhamns kommuns webbplattform.
Visionen för BrugByen var att utveckla en ny, flexibel modulär webbarkitektur som säkerställer en enkel användarupplevelse utåt, samtidigt som det ger kommunens hundratals webbredaktörer stöd och frihet att producera och underhålla innehåll via intuitiva arbetsflöden i Drupal CMS.
Samtidigt ska BrugByen ge en översikt över kommunens många aktiviteter och evenemang som medborgarna kan använda. Här ingår konserter, gemensamma middagar, föreläsningar och mycket mer, och dessutom är BrugByen kopplat till Kultur och Frihet, där medborgare kan boka hus, hallar och lokaler som Köpenhamns kommun tillhandahåller.
Baserat på Köpenhamns kommuns befintliga designsystem var det ett framgångskriterium för Krusos designteam att hitta rätt balans mellan vertikal vidareutveckling av de befintliga modulerna, med så mycket återanvändning av mikrointeraktionsprinciper som möjligt, och horisontell utveckling av helt nya koncept, med hänsyn till ekonomi och utvecklingshastighet.
Evenemangsplattformen har ett tydligt övergripande mål: att stödja den explorativa användarresan, driven av nyfikenhet och sökande efter inspiration.
För designuppgiften innebar det konkret att det i konceptutvecklingen av till exempel list- och kalendervyer behövde hittas lösningar som kunde underlätta överblick och omedelbar handling – samtidigt som användarna inspirerades till att utforska och röra sig genom kommunens omfattande katalog av kultur- och fritidserbjudanden.
Designutvecklingen genomfördes genom en iterativ sprintprocess där hypoteser, problemformuleringar och koncept utvecklades, testades och förfinades. Tester genomfördes både med interna ämnesexperter från Köpenhamns kommun och ett brett sammansatt medborgarpanel med olika bakgrunder.
Denna metod gav designteamet och Köpenhamns kommun möjlighet att tidigt testa och kvalitetssäkra grundläggande visuella logiker, informationsarkitektur och specifika detaljlösningar såsom språkbruk och mikrointeraktioner.