Kruso Logo
Kontakta oss

Cargolux.

Cargolux Airlines International S.A. - Global hemsida.

Som Europas största fraktflygbolag positionerar sig Cargolux som ett ledande globalt företag inom lufttransport av alla typer av frakt till destinationer över hela världen. År 2020 fyllde företaget 50 år och i samband med detta rullade man ut en ny kommunikationsstrategi där den digitala plattformen spelar en central roll. Tillsammans med designbyrån Spring / Summer valdes Kruso som digital partner för design, utveckling och drift av Cargolux nya globala hemsida.

Historiken

Cargolux blev en kund genom vårt samarbete med digitala designbyrån Spring / Summer. Spring / Summer ansvarade för konceptet, designen och front-end utvecklingen, medan Kruso stod för systemarkitektur, val av tech stack och backend-utveckling, inklusive alla integrationer till tredjepartssystem. Vi är även ansvariga för löpande molntjänster i Azure och den fortsatta utvecklingen och driften av plattformen.

På grund av kraven som ett företag som Cargolux har på prestanda och säkerhet, är webbplatsen byggd med de bästa molnteknologierna.

- Niels Brinkø, CTO

En lösning som fokuserar på framtiden

Lösningen är baserad på Umbraco som Content Management System, samt ett antal integreringar till Cargolux-system som tillhandahåller relevant flygdata som används i de digitala tjänster som webbplatsen erbjuder. Förutom att fungera som en klassisk företagswebbplats erbjuder webbplatsen tjänster som gör det möjligt för dess kunder att hålla koll på flygstatus, förväntad ankomst, CO2-konsumtion och andra detaljer. Du kan se vilka rutter som är tillgängliga och initiera en beställning direkt från webbplatsen. Lösningen drivs i Azure Cloud.

Speciellt för denna lösning är fokus på en mycket hög nivå av säkerhet och stabilitet i drift. Vi har samarbetat med ett externt säkerhetsföretag som kontinuerligt har testat lösningen. Som en del av vår driftsättning erbjuder vi 24/7 support vilket innebär att Kruso är tillgängligt för Cargolux vid alla tider på dygnet.

Lanseringen av Cargolux nya företagswebbplats är början på ett förhoppningsvis långt och spännande samarbete kring denna globala plattform, och vi ser fram emot att utveckla många fler affärskritiska onlinetjänster tillsammans med Cargolux digitala marknadsföringsteam.

- Lars Ørum Andersen, CEO