Kruso Logo
Kontakta oss

8 funktioner som ditt CMS absolut behöver.

Lär dig mer om CMS-funktioner som matchar dina behov och mål.

Oavsett om du bygger en företagswebbplats eller en e-handelsbutik ger en content management system dig kontroll över din webbplatsens innehåll, design och funktionalitet utan att behöva röra vid den underliggande koden. Det finns hundratals content management systems på marknaden, som alla erbjuder unika funktioner som tjänar olika företagsändamål. För att välja det bästa CMS för ditt företag måste du se till att dess funktioner matchar dina behov och mål.

8 funktioner som du bör ha i din CMS

Intuitivt instrumentbräde

Kärnan i varje CMS är administrationsinstrumentbrädan. CMS ska kunna hantera alla uppgifter för innehållsskapande och distribution från ett instrumentbräde. Dessa uppgifter inkluderar schemaläggning av innehåll, övervakning av hot, spårning av användaraktivitet, installation av moduler och tillägg samt analys av prestanda, inklusive granskningar.

Responsiva teman

När du utvärderar olika CMS-plattformar är det viktigt att undersöka utbudet av teman som varje plattform erbjuder. Teman är viktiga för att skapa en enhetlig look och känsla för din webbplats.

Verktyg för redigering och publicering av innehåll

Ju mindre arbete det tar att lägga till innehåll på din webbplats, desto mer arbete kan du lägga på att förbättra kvaliteten på det innehållet. Därför behöver du en robust innehållsredigerare för att enkelt skapa och publicera olika typer av innehåll, från blogginlägg med anpassade layouter till landningssidor med inbäddade resurser. Idealt sett ska du kunna lägga till bilder, videor, CTA: er, formulär osv. och omorganisera dessa element inom publiceringsgränssnittet. Dessutom ska du kunna förhandsgranska sidan innan du publicerar den.

Du kan läsa om vad en Content Management System är här.

Versionshantering och säkerhetskopior

Överväg en CMS som tillåter dig att spara och spåra ditt arbete tillsammans med redigerings- och publiceringsfunktioner. Du kan hamna i en situation där du behöver återgå till en äldre version av ditt innehåll, och det är bra att en CMS gör det så enkelt. Hur hanterar CMS säkerhetskopior? Är de automatiska, eller måste jag skapa dem manuellt? Är säkerhetskopior en naturlig funktion, eller måste jag installera en tillägg? Istället för att vänta på en dataförlust händelse, skadad webbplats eller hackning, är det bäst att hitta det nu. I alla dessa fall bör du ha en extra kopia av din webbplats till hands.

Publiceringskontroll

Flera personer kan bidra med innehåll till din webbplats, oavsett företagsstorlek. Du kan ha en författare som är ensam ansvarig för att skapa utkast, en redaktör som granskar utkast och en administratör som ansvarar för planering och publicering av utkast. Av den anledningen är publiceringskontroll viktig i alla CMS. Att tilldela olika roller och åtkomstnivåer i CMS hjälper till att ställa upp arbetsflöden för att skapa, godkänna och dela olika kreativa tillgångar.

Inbyggda SEO-verktyg

En CMS med inbyggda SEO-verktyg kan hjälpa till att optimera ditt innehåll för sökning och öka dina chanser att ranka på sökmotorresultatsidor. Först måste du se till att din plattform är SEO-vänlig. Använder du korrekta HTML-markeringar? SEO-vänliga permalänkar? Responsiva designelement? Dessa är alla grundläggande praxis som varje sida bör följa för att rankas väl i sökmotorer.

Innehållsstaging

När webbplatser är online ser de sällan likadana ut. Oavsett om du lanserar en ny produkt eller helt omdesignar din webbplats finns det många situationer där du behöver göra stora förändringar. Idealiskt sett, istället för att göra dessa ändringar på din live-webbplats, testa dem för att se till att dina besökare upplever en bättre upplevelse innan de rullas ut. Av den anledningen skulle du behöva en CMS som tillåter dig att skapa en staging-miljö och förhandsvisa ditt innehåll.

Säkerhet

Genom att maximera säkerheten på din webbplats skyddar du data, dina besökare och ditt varumärkes rykte. När du utvärderar olika content management system bör du överväga de funktioner som finns inbyggda i plattformen och de kostnader ditt team kommer

Hitta en CMS som uppfyller dina affärsbehov.

Varje CMS är unikt, men det finns några grundläggande funktioner att leta efter när du väljer en plattform för ditt företag. En plattform som kombinerar en lättanvänd dashboard, inbyggda SEO-verktyg och avancerade säkerhetskonfigurationer gör det möjligt för dig att konstruera och utveckla en webbplats som engagerar och glädjer dina besökare.

Om du fortfarande är nyfiken på content management-system kan du vilja läsa om vår partner Contentful och deras headless CMS-system.