Kruso Logo
Kontakta oss

6 nyckelverktyg för att implementera en strategi för Unified Commerce.

Du kanske känner till fördelarna med unified commerce, men är du medveten om vilka komponenter som behöver vara på plats för att implementera det? Ta reda på det här.

Omnichannel commerce fokuserar på att skapa en konsekvent frontend-upplevelse - alltså det kunderna ser. Oavsett om en kund handlar via mobilen på Instagram, via bärbar dator på din e-handelswebbplats eller personligen i din fysiska butik, säkerställer omnichannel commerce att personen möter samma meddelanden, varumärke och köpprocess. En av de viktigaste utmaningarna med denna strategi är ofullständig, motstridig eller duplicerad kunddata över flera system. Unified commerce för samman dessa data genom att förena backend-systemen i ditt företag och samla all din data till en centraliserad plattform. Men vilka verktyg behöver man för att implementera unified commerce? Läs vår syn på nyckelkomponenterna nedan.

Läs mer om skillnaden mellan omnichannel och unified commerce här. 

Viktiga insikter och kommunikation.

Med unified commerce spåras all kundinteraktion av samma system, så du kommer inte att förlora värdefulla insikter om en kunds handlingar när de byter mellan kanaler. Genom att använda analysverktyg för att förstå kundbeteende över försäljningskanaler kan du förbättra din annonsering på sociala medier, förutsäga framtida köpbeteende och bygga robusta lojalitetsprogram, eftersom du vet vad som lockar dina kunder mest baserat på deras shoppingvanor. Unified commerce fungerar också som ett kommunikationsverktyg inom din organisation. Din personal har tillgång till all information de behöver för att svara på kundförfrågningar och lösa problem.

Sammanfattningsvis är unified commerce en omfattande plattform som gör det möjligt för företag att:

 • Övervaka hela företagets funktion.

 • Se kund- och produktinformation från alla beröringspunkter i realtid.

 • Analysera data och omvandla det till värdefulla insikter.

 • Fatta rätt beslut baserat på relevant data.

 • Leverera en personlig kundupplevelse.

De viktigaste komponenterna i unified commerce.

För att implementera unified commerce behöver retailföretag en rad verktyg för att säkerställa att kundupplevelsen är sömlös och effektiv. Följande är några av de viktigaste verktygen som behövs för unified commerce:

 1. Kassasystem (POS, Point-of-Sale): Ett POS-system är nödvändigt för att hantera dagliga operationer i en unified commerce-miljö. Det bör kunna hantera betalningar, spåra inventering och tillhandahålla analysverktyg.

 2. Betalningslösningar: Betalningslösningar gör det möjligt för återförsäljare att acceptera betalningar från kunder över flera kanaler och platser snabbt och säkert. Ett exempel på detta kan vara Ridestores Klarna-betalningslösning.

 3. Produktinformationshantering (PIM)-system: Ett PIM-system används för att hantera produktdata och information, såsom produktbeskrivningar, bilder, priser och annan relaterad information. PIM-system används av företag för att säkerställa att deras produktdata är korrekt, uppdaterad och konsistent över alla kanaler.

 4. Kundrelationhantering (CRM)-programvara: Ett CRM-system kan hjälpa dig att hålla reda på kundinformation och interaktioner, samt analysera kundbeteende för att identifiera trender och möjligheter.

 5. Orderhanteringssystem: Ett orderhanteringssystem hjälper dig att hantera beställningar från flera kanaler. Det kan också hjälpa dig med orderuppfyllnad, frakt, returer och kundtjänst.

 6. Mobilapputveckling: En mobilapp kan användas för att skapa en sömlös shoppingupplevelse över flera kanaler. Det kan också hjälpa dig att spåra kundbeteende och engagemang. Se till exempel Incos nya scan-and-go-app.

Unified commerce är en värdefull strategi om ditt företag är spritt över olika kanaler. Genom att erbjuda kunderna en sömlös, integrerad upplevelse över alla kanaler kan företag öka kundnöjdheten och öka försäljningen. Dessutom streamar unified commerce hela organisationens verksamhet. Nyckeln till en framgångsrik implementering av unified commerce ligger i att dra nytta av kraftfulla verktyg såsom omni-kanal produktinformationshantering, orderhanteringssystem och programvara för kundrelationhantering. Med rätt verktyg på plats kan företag utnyttja kraften i unified commerce för att maximera sin potential och ligga steget före konkurrensen.

Kontakta oss!

Letar du efter en ny partner med ett team av techexperter? Eller har du frågor om något gällande e-handelsstrategi?

Kom i kontakt med vår VD, Lotten Holmgren.

lotten@kruso.se

+46735124970