Kruso Logo
Kontakta oss

String Furniture.

Omvandling från B2B till ett kombinerat B2B och D2C-företag

I augusti 2021 inledde vi vårt samarbete med String Furniture, en skandinavisk designikon vars produkter finns i många svenska hem och över hela världen. String Furniture har tidigare sålt sina produkter via återförsäljare, aldrig direkt till konsument, "D2C". Inledningsvis behövde Sting hjälp med att strategiskt välja ... det bästa från alla möjligheter där ute för att få snabb hävstångseffekt på sin investering och lansera sin egen e-handelsbutik.

En organisation som vill börja med D2C-försäljning behöver expertvägledning från personer som har gjort det tidigare. String undvek många fallgropar genom att göra just detta.

- Erik Zingmark, Managing Director, Göteborg

Bygga en D2C e-handelsplats med BigCommerce

Vår första uppgift var att guida String i deras process att sätta upp en D2C e-handelssida. Första steget var att analysera deras nuvarande programvarulösning inklusive deras CMS, webbplats, B2B-lösning, anpassade PIM-system och ERP-system, för att kunna hjälpa dem med att ta fram förslag för deras nya D2C försäljningskanal.

Nästa steg var att utvärdera förslaget utifrån tid till marknad, teknologi, kostnad och tekniskt strategisk synvinkel. Som String Furnitures strategiska digitala partner rådde vi klienten att behålla den befintliga webbplatsen och kombinera den med en flexibel och framtidssäker headless commerce-lösning. För att möta klientens behov valde vi att samarbeta med BigCommerce, med deras headless SaaS e-handel. Den befintliga webbplatsen uppdaterades med en kundvagn som kommunicerar med BigCommerce via de mikrotjänster som vi skapade.

Kruso byggde ett mikrotjänstbaserat lager mellan Strings olika system och BigCommerce. Mikrotjänsterna är Azure Functions, byggda med .Net och använder meddelandebaserad kommunikation. En mycket tålig och skalbar lösning till en låg kostnad.

Genom att arbeta i ett tvärfunktionellt team skapade vi en mycket kostnadseffektiv lösning med en extremt snabb leveranstid till marknaden. Vi lanserade e-handelssidan för den första marknaden, Sverige, efter bara tre månader, och vi är fortfarande i processen att lansera fler marknader.

Tidlös design och arv i en inspirerande D2C e-handelslösning

Visionen för webbplatsen är att låta besökarna uppleva String's varumärke och köpa deras produkter. Webbplatsen ska både inspirera och vara en försäljningskanal, som kombinerat berättar en historia. Med den nya sammansatta arkitekturen är webbplatsen en plats där kunderna kan inspireras och samtidigt köpa produkterna. Förändringen från en ren B2B till ett kombinerat B2B- och D2C-företag är betydande utifrån flera aspekter. Till exempel kommer String att äga slutkundens data, vilket kommer möjliggöra användningen av den kunskapen i produktutveckling, kommunikation och andra nära kundområden.   

Från och med nu kommer vårt gemensamma fokus att vara att skapa en mer marknadsförings- och inspirationsfokuserad webbplats, tillsammans med att lansera D2C i fler marknader. Detta är bara början på vårt partnerskap, eftersom vi tillsammans kommer att fortsätta utveckla String Furnitures digitala resa.

Kontakta oss!

Vill du veta mer?

Kontakta vår VD, Lotten Holmgren.

lotten@kruso.se

+46735124970