Kruso Logo
Kontakta oss
Systemutvecklare & CTO Sverige.
Krusader, Malmö.

Emil
Olsson

Specialiteter
  • Strategisk
  • Självlärd
  • Deltidsäppelvinproducent

Emil var tillsammans med Lotten den första medarbetaren på Krusos svenska kontor. Han har därför varit med och lagt den strategiska inriktningen för Kruso. Generellt sett tänker och arbetar Emil mycket strategiskt och njuter av att arbeta nära sina kunder för att utveckla deras digitala affärer. Han har länge förstått att skapandet av framtidsbeständiga lösningar kräver att han inte är rädd för att utmana kundernas idéer och expandera deras tankar om ett projekts möjligheter. Särskilt ett nära samarbete med kunderna är viktigt för Emil. Kunden ska vara en del av Kruso, på samma sätt som medarbetarna.

Jag älskar livet på landet.

Det är lite otypiskt, men jag har ingen universitetsexamen. Efter studenten ville jag ta ett sabbatsår och tjäna lite pengar. Jag kom in i ett litet entreprenörsföretag där jag lärde mig mycket om kodning och affärsstrategi - och sedan dess har jag aldrig slutat följa den vägen i mitt arbete. Jag tror fortfarande att "learning-by-doing" snabbast kan skapa några av de starkaste resultaten.

Jag växte upp på en gård där mina föräldrar fortfarande odlar äpplen. Så jag experimenterar själv med att producera äppelvin och tycker överlag mycket om arbetet på gården. Det finns alltid något att göra, vilket ger mig möjlighet att odla helt andra sidor av mig själv - jag tror att det är hälsosamt i längden.