Kruso Logo
Kontakta oss

VELUX Group.

Fullt implementerad Umbraco 8-programvara med en 100% molnbaserad lösning i Azure med hög flexibilitet.

Under nästan 80 år har VELUX Group skapat bättre inomhusmiljöer genom att föra in dagsljus och frisk luft i hem och andra byggnader över hela världen. VELUX Group grundades i Danmark och är ett internationellt företag med närvaro i 40 länder. Sedan 2004 har VELUX Group bjudit in arkitekturstudenter att delta i International VELUX Award vartannat år. Priset syftar till att utmana studenterna att utforska dagsljusets roll i arkitektur och inspirera till nytt tänkande. Priset syftar till att engagera arkitekturstudenter i att använda sol- och dagsljus som primära energi- och ljuskällor och hur man säkerställer hälsan och välbefinnandet för människor som bor och arbetar i byggnader.

Behovet av flexibilitet och användbarhet i webblösning

Velux Group hade en plattform som var alltför komplex med tanke på organisationens behov. Därför letade Velux Group efter en ny och mer erfaren teknisk partner som kunde utveckla en mer effektiv, enkel och användarvänlig lösning. I samarbete med Revolt blev Kruso den senaste leverantören att utveckla Velux Groups nya webbplats för "Dagsljus och arkitektur".

Fullt implementerad webblösning i ett team

Inte nog med att Kruso tog över driften av Velux Groups nya Umbraco 8 mjukvara, utan Kruso samarbetade också med Revolt om en helt ny UX-design för webbplatsen. Kruso och Revolt har samarbetat på flera projekt och det som de alla har gemensamt är hög professionalitet och kvalitet från båda sidor. Resultatet är en användarvänlig webbplats som erbjuder en enkel frontend som är flexibel när det gäller design och konstruktion. I februari 2021 lanserade vi webblösningen och allt fungerar precis som förväntat. Vi arbetar nu med de efterföljande faserna i processen, vilket innebär betydande utvidgningar och förbättringar av den befintliga plattformen.

Ny mjukvara med Umbraco 8 open-source

I december 2020 tog Kruso, tillsammans med Revolt, över lösningen för Velux Groups tävlingssida "Dagsljus och arkitektur" och initierade en ny webbdesignprocess. Kruso valde att börja från grunden genom att utveckla en ny webbplats för att bygga den mest optimala och funktionella lösningen för Velux Group. Mjukvarans grund är byggd på Umbraco 8 open-source CMS, som utöver en överlägsen användbarhet för redaktörer och administratörer, erbjuder en hög grad av flexibilitet när det gäller att anpassa lösningen till organisationens individuella behov.

Med förvärvet och utvecklingen av ny mjukvara för Velux Group, förenklades också webbplatsens hosting-plattform samtidigt, vilket nu fungerar med en 100% molnbaserad lösning i Azure. Detta säkerställer effektiv skalning och inte minst säkerhetsfördelar för Velux Group.

Vill du veta mer om casen?

Vill du veta mer om caset eller är du intresserad av att ta reda på hur vi kan hjälpa ditt företag?

Vi finns här för dig! Kontakta vår VD, Lotten Holmgren.

lotten@kruso.se

+46 735124970