Kruso Logo
Kontakta oss

SÆTHER Professionals.

SÆTHER Professionals är en av de starkaste distributörerna av skönhetsprodukter i Norden på en ambitiös digital tillväxtresa.

SÆTHER är med mer än 30 års erfarenhet en av de starkaste och mest erfarna distributörerna av skönhetsprodukter för frisörer i Danmark, Norge, Sverige och Finland. Huvudkontoret ligger i Danmark med en lokal närvaro i hela Norden, där de erbjuder expertrådgivning och kundservice direkt till sina många kunder.

Oberoende e-handelslösning för SÆTHER Professionals

Vår resa med SÆTHER började år 2020 med fokus på att bygga en oberoende B2B-webbshop för SÆTHER Professionals, där hårprodukter stod i fokus och där användarupplevelsen för frisörer och andra köpare sammanfattades. Utmaningen var att introducera en digitalt ung organisation och dess kunder till en handelslösning som deras framtida och primära webbshop. Förutom att designa och utveckla webbplatsen var Krusos huvuduppgift att hjälpa och rådgöra med SÆTHER genom en grundläggande digital transformation. Dessutom för att säkerställa och stödja deras starka position och tillväxtambitioner som distributör i Norden.

Skalbar webbshop med användarvänlighet i fokus

SÆTHER bygger på Dynamicwebs Rapido-ramverk. Processen är djupt rotad i användarupplevelsen och började med ett omfattande strategiskt UX-arbete. Detta inkluderade en noggrann insamling av information i form av kundintervjuer, desktop research och workshops med relevanta personer på SÆTHER. Sedan utvecklades webbshopen tekniskt i nära och agil samarbete med SÆTHER och Dynamicweb.

Dynamicwebs allt-i-ett-plattform erbjuder både "best-in-class" CMS, webbshop och PIM i en lösning och uppfyller många av SÆTHERs behov i en lösning, vilket är en perfekt start för ett digitalt "ungt" företag som SÆTHER Professionals. Dessutom är Dynamicwebs senaste version byggd på en modern och öppen arkitektur som säkerställer en effektiv skalning av framtida lösningar.

Eftersom detta är SÆTHER Professionals första webbshop har vi fokuserat på en nära dialog och support av SÆTHER. Detta inkluderade en sparring- och utbildningsprocess, där Sæthers redaktörer över hela Norden har utbildats i de många möjligheterna och funktionerna i webbshoppen när de implementerades.

Vi behövde en partner som kunde hjälpa oss att utveckla en B2B-lösning för SÆTHER Professionals. Vi valde Kruso eftersom de var de bästa och vi ångrar inte vårt val. Samarbetet mellan parterna har varit enastående under hela processen.

- Birger Von Holdt, General Manager, SÆTHER

B2B webbutik med Dynamicweb som grund

Sæthers nya B2B webbutik är en stark grund som fungerar som en perfekt digital övergång från 0 till webbutik. Valet av Dynamicweb och Rapido-ramverket passar perfekt för SÆTHER och deras behov av en webbutik, eftersom det har möjliggjort en flexibel frontend och en snabb implementation. Dessutom finns många betydande B2B-uppdateringar tillgängliga i systemet, vilket möjliggör en framtida eskalering av deras e-handel.

Vi ser fram emot ett fortsatt starkt samarbete och är stolta över att vara en del av Sæthers ambitiösa tillväxtresa.

Träffa teamet