Kruso Logo
Kontakta oss

Amuse

Återuppbyggnad av plattform och skalning av verksamhet.

Amuse omformar musikindustrin genom att ge framväxande artister makt med smart finansiering, digital distribution och omfattande tjänster anpassade för sociala mediers era av musikupptäckter.

Amuse har under de senaste fem åren utvecklat verktyg och tjänster, inklusive DIY-distribution, flexibel finansiering och smidiga marknadsföringsstrategier, för att stödja artisternas resa från sovrumsinspelningar till de största scenerna.

Återuppbyggnad av föråldrad plattform

Trots sitt innovativa tillvägagångssätt stötte Amuse på utmaningar med sin online-närvaro. Den gamla webbplatsen var långsam, inte optimerad för mobilanvändare och led av inkonsekventa designelement, vilket hindrade användarupplevelsen och engagemanget. Med insikt om behovet av en förvandling, gick Amuse i partnerskap med Kruso för att återuppbygga den digitala plattformen.

Optimering av SEO med AI

  1. +1000 AI-genererade artiklar

  2. 3x mer organisk trafik på 2 månader

  3. 4x högre CTR (6,7%)

Genom att använda Storyblok kan du se exakt vad du gör medan du gör det. Ändra färger, lägg till block och se resultaten omedelbart. Denna förändring har gjort hela plattformen mycket lättare att navigera i.

- Fredrik André, , Lead Frontend Developer, Kruso

Skalning av verksamhet med nytt tillvägagångssätt

Med ett tydligt fokus på prestanda, användarupplevelse och SEO-optimering skapade vi en ny plattform för Amuse. Genom att flytta plattformen från WordPress till Storyblok blev det dagliga arbetet för webbredaktörerna mer intuitivt, vilket tillåter ändringar i realtid och omedelbar visuell återkoppling. Dessutom underlättar det nya CMS ett mer strömlinjeformat och enhetligt designsystem, vilket eliminerar tidigare inkonsekvenser.

AI-driven SEO

En av de mest betydande förbättringarna var införandet av en AI-bot designad för att skapa innehåll optimerat för SEO, vilket dramatiskt förbättrade Amuses online synlighet. Inom två månader tredubblades den organiska trafiken från 1000 till 15000 sidbesök, och klickfrekvensen ökade fyrfaldigt, vilket uppnådde en anmärkningsvärd 6,7%.

Vill du veta mer?

Träffa teamet